Blog

0

ToppailuaEnnen ulkokiipeilykautta olen ottanut tavaksi käydä lähikallioilla läpi erilaisia pelastusskenaarioita ja köysitekniikoita koska niiden läpi käyminen jättää mieleeni toimintamalleja joihon voi tarvittaessa palata. Harjoitteluuni kuuluu osana myös teknokiipeily joka on hyvä tapa aloittaa kevään ulkokiipeilykausi koska sen avulla saa helposti tuntumaa muun muassa varmistuksiin sekä kallioon. Tämän lisäksi teknokiipeily sisältää hyvin paljon erilaisia tilanteita joiden läpi käyminen parantaa myös valmiuksia kesän kallioille. Se voi toimia vaikkapa viimeisenä oljenkortena kun eteneminen reitillä tyssää liian vaikeaan kohtaan tai kun joutuu tilanteeseen, jossa joutuu köysisoolon avulla etenemään loukkaantuneen liidaajan luokse.

Treenit Kärkölän Perskalliolla.

Perskalliolle on aina kiva saapua koska kallion seinämä osaa joka kerta yllättää kivasti massiivisuudellaan kun se lähestymisen jälkeen ilmestyy pienemmän kallioseinämän takaa. Päivän agenda oli treenata tulevia projekteja varten ja mikä sen parempaa treeniä kuin kiivetä vain mahdollisimman paljon. Näimpä päivän reitiksi valikoitui paljon keskustelua herättänyt Ruoska A2+ joka viimeisimpien tietojen mukaan on muutettu cleanaid-reitiksi.

Reitti osoittautuikin helpoksi kunnes yläosan poikkari loppui ja edessä odotti 5 sentin tasainen jääkerros jonka alta placementtien löytäminen oli todella haastavaa. Päätin siirtyä pienellä pendulumilla viereisen reitin – Kivikasvon – halkeamaan. Pendulumin aikana kerkesi juuri ja juuri työntämään pienen Alien-camin puoliksi sisään halkeamaan ja siirtyminen onnistui herkistellen. Kauaa ei Kivikasvon halkeamasta kuitenkaan ollut hyötyä kun sekin umpeutui jäähän. Niinpä otin esille talon-hookin ja hookkailin takaisin jäätä myöten alkuperäiselle reitille… tavallaan jääkiipeilyä. Lopulta mielenkiinto jään hakkaamiseen ja halkeamien etsimiseen loppui joten päätin hylätä tikkaat ja könytä lopun vapaasti lumen seassa. Näin taisi tulla tehtyä Ruoskalle uusi ehkä helpompi variaatio pendulumin kera ja jos nimen variaatiolle voisin päätää, niin voisi olla vaikka ”Kivikova Ruoska”. Muistakaa mennä kliinisti ettei kukaan suutu. Heh.

lumitoissa
Maisemoitu väliankkuri takanapäin ja lumityöt alkaa.

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *