Blog

0

Jose ohjastaa.
Johannes demoaa ongelmatilanteita laskeutumisessa.

Kuluneena lauantaina pidimme Käärmekalliolla Adventure Partnersin kurssin: ”Kiipeilijän pelastustekniikat”. Päivän aikana opastimme kiipeilijöitä erilaisissa pelastusskenaarioissa ja vaikka pelastustilanteet harvoin katsovat säätä ja lämpötilaa, niin tällä kertaa päivä oli kokonaisuudessaan vallan mainio uuden oppimiseen.

Nyt kun aktiivisin ulkokiipeilykausi Suomessa on alkamassa, on jälleen hyvä palautella mieliin tiettyjä turvallisuusasioita. Oletko esimerkiksi koskaan ajatellut, mitä sinä tai kiipeilykaverisi olette kykeneväisiä tekemään jos toiselle sattuu jotain ja varustautuminen sekä valmistautuminen tilannetta varten on puutteellinen?

Vaikka pelastuspalvelut ovat nykyään nopeita, ovat Suomen kalliot kaukaisempia kohteita joilla hätätilanteessa toimiminen on lähes poikkeuksetta aina kiipeilijöiden omalla vastuulla. Aivan kuten ammattipelastajatkin treenaavat tekniikoitaan vähän väliä, on myös aktiiviharrastajien hyvä muistutella tällaisia asioita mieliinsä aika ajoin. Kurssille osallistuminen antaa paljon valmiuksia ja toimintamalleja odottamattomia tilanteita varten ja sen sisältö muokkaantuu helposti osallistuvien henkilöiden mukaan joten olitpa sitten yläköysittelijä, sporttiliidaaja tai multipitchin taitaja niin kurssipäivän aikana voit oppia taitoja jotka ovat sovellettavissa myös oman lajisi pelastusskenaarioihin.

Jose ja opetuslapset
Solmujen ohittelua ja muita tarvittavia köysitaitoja.

Varjoleikki
Keskittyneitä osallistujia. Pelastustekniikoita on paljon ja niitä tulee myös treenata.

Ruuhkaa Käärmekalliolla.
Käärmekalliolla oli ruuhkaa kun KTO-porukkakin tuli pelastushommiin.

Näin se menee...
Johanneksen ilmakitara.. tai jokin lukuisista pelastusskenaarioista.

Taljailua.
Z-talja testillä. Tästä siirryttiin vähitellen järeämpiin taljauksiin…

Irti systeemistä.
Irti järjestelmästä mahdollisimman taloudellisella tavalla.

Kakkonen ongelmissa.
Kakkonen ongelmissa, miten toimitaan?

Tuentaa.
Ylävartalovaljaiden rakentelua, uhrin tuentaa sekä poimiminen seinältä mukaan.

Treenaaminen voi olla myös kivaa.
Harjoitellessa saa olla hauskaakin.

Kantovalmiina.
Uhrin eristämistä sekä yksi monista opituista kantojärjestelmistä.

Pelastaminen voi olla myös rankkaa puuhaa.
Pelastaminen on usein rankkaa puuhaa olosuhteistakin riippumatta.

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
Adventure Partnersin EA- ja pelastuskurssit

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *